Home Viden Kontakt

Stamcelleforskning

Også indenfor stamcelleforskningen er der en rivende udvikling, som vil ændre vores liv og måde at behandle sygdomme på. Ved at kunne ændre i eller erstatte stamceller bliver vi ligeledes i stand til at helbrede en lang række fatale og genetisk bestemte sygdomme. Selvom flere hospitaler rundt omkring i verdenen tilbyder stamcellebehandling, så er det stadig i en eksperimentel fase.

Ligesom med genmanipulation og nanomedicin kan vi i vores levetid forvente, at det vil ændre vores sundhedsvæsen dramatisk.

Den fjerde industrielle revolution rammer både genmanipulation, stammecelleforskning og syntetisk biologi med samme politiske udfordringer. Hvis Danmark effektivt skal udnytte ny viden og nye måder til at behandle sygdomme og sikre nye fremskridt, skal vi finde finansiering hertil, og vi skal afklare en række etiske dilemmaer. Ny teknologi kræver ny politisk regulering. Må de nye muligheder for at skabe og helbrede liv kun bruges til at helbrede sygdomme, eller må de også bruges til kunstigt at skabe stærkere, klogere og mere ’fejlfrie’ mennesker?


Følg med på Linkedin Følg med på Facebook Følg med på Twitter