Internet of things — Den fjerde industrielle revolution
Home Viden Kontakt

Internet of things

Internet of Things er, når fysiske genstande kombinerer internetforbindelse, software, elektronik og sensorer. Data udveksles mellem genstanden og produceren eller andre genstande.

Det betyder, at dit køleskab fremover vil kunne registrere, når det er tid til at handle ind på ny – og så bestiller det automatisk hos din onlinekøbmand, der leverer til døren. Eller dit smartwatch, der måler din temperatur og blodtryk, og fortæller hvornår, det er tid til at gå til lægen.

IoT vil både komme til at ændre forretningsmodeller, effektivisere den offentlige sektor og ændre din dagligdag. Allerede i dag er over 14 mia. ting på internettet. Du kan læse om nogle af dem her

Politisk skal vi udnytte mulighederne indenfor Internet of Things. Det gælder eksempelvis indenfor sundhedsvæsenet, hvor sensorer i vores tøj, ur eller under huden kan opdage sygdomme, inden vi selv er klar over dem. Ambulante behandlinger overflødiggøres. Et eksempel på udviklingen er det danske TeleCare-Nord-projekt, hvor KOL-patienter selv måler deres blodtryk, taster det ind på deres tablet og sender det direkte til lægen. Besøget ved lægen er derved unødvendigt.

Internet of Things kan også bruges på en række andre områder. Eksempelvis forsyningssektoren. Se også vores afsnit om Smart Cities.


Følg med på Linkedin Følg med på Facebook Følg med på Twitter