Globalisering som drivkraft — Den fjerde industrielle revolution
Home Viden Kontakt

Globalisering som drivkraft for den fjerde industrielle revolution

Et utal af forretningsmodeller bliver udfordret af globaliseringen. Forskellige dele af produktion, administration og distribution flytter dertil, hvor arbejdskraft og produktion er billigst. Et callcenter hos Spotify ligger måske i Irland. Uber administreres fra Holland, hvortil man sender pengene, når man betaler med sit dankort i Danmark. Vores telenet overvåges og fejlrettes af globale virksomheder fra deres tekniske centre, som ikke nødvendigvis ligger i Danmark. Dele af en smartphone er produceret i Europa eller US, men er samlet i Kina.

Globaliseringen gør, at både digitaliseringen af samfundet og udviklingen af nye, banebrydende teknologier vil ændre vores samfund hurtigere og mere eksponentielt, end det ellers ville være tilfældet. Globaliseringen er både forudsætningen for den fjerde industrielle revolution og en konstant katalysator, som skubber på, for at udviklingen ikke går i stå, og at nye idéer og teknologier er grænseløse.

Globalisering betyder også at skatter, prisen på arbejdskraft og prisen på råvarer er afgørende, når en virksomhed beslutter, hvor den skal slå sig ned, og hvordan den skal producere. Derfor vil der komme politisk fokus på produktionsvilkår, lønniveauer og levestandarder, når forbrugerne tilbydes nye produkter. På den måde kommer globaliseringen til at politisere forbrugerkrav og produkter.


Følg med på Linkedin Følg med på Facebook Følg med på Twitter